Zonneweide Stiphout

Er staat een 2e zonneweide op stapel in de geledingszone Stiphout. En dit keer geen “kleintje” van maximaal 0,5 hectare maar een(tje) van 24 hectare groot. De stichting volgt deze ontwikkeling op de voet want dit is een ongewenste aantasting van de geledingszone. De komende periode zal deze pagina eerlijke, inhoudelijke en recente informatie gaan bevatten.

Volg jij deze ontwikkeling ook op de voet en ben je kritisch?

Laat dan ook je mening horen want zonder draagvlak wordt dit zonneveld niet gerealiseerd!

Dit kun je doen via:

  1. Contact op te nemen met de gemeenteraadsleden van Helmond, je kunt ze via deze pagina benaderen om jouw mening en vragen te laten horen; of rechtstreeks naar gemeenteraad@helmond.nl
  2. Door de Stichting te steunen in haar doelen; doneer!
  3. Door de Stichting te volgen op Facebook en Instagram!

En dit had je kunnen doen:

  1. De RES vragenlijst in te vullen, dit is de eerste vragenlijst die wij kennen waar de mening van de inwoners van Helmond wordt gevraagd.
  2. De Weblog van Helmond, hier verschijnen regelmatig opiniestukken van raadsleden en bestuurders, zo ook over zonneweide Stiphout van Groenlinks of met de kennis van nu van CDA. Reageer op deze artikelen met jouw mening!
  3. Door je aan te melden voor de informatiebijeenkomst op 2 december 2020 en hier jouw kritische geluid te laten horen, geen draagvlak = geen zonneveld meld je aan bij: celine.berserik@solarcentury.com
  4. Door onze informatiebijeenkomst op 21 januari 2021 bij te wonen via Youtube.
  5. Door aanwezig te zijn bij de digitale inloopbijeenkomst van gemeente Helmond over de RES op 3 februari van 18:00 tot en met 21:00u.
  6. Door je aan te melden voor de informatiebijeenkomst op 23 maart a.s. en hier jouw kritische geluid te laten horen, geen draagvlak = geen zonneveld meld je aan bij: celine.berserik@solarcentury.com (wij hebben inmiddels vernomen dat slechts enkele toegang hadden tot deze bijeenkomst waarbij is gebleken dat de vergunning opnieuw is aangevraagd een week voor deze bijeenkomst zonder enig overleg)
  7. Door 10 april a.s. om 10.00u door de Leemkuilen-Venstraat te wandelen bij de manifestatie van de omwonenden. Teken de petitie!