Wel gelijk, geen handhaving op groen.

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Helmond heeft tegen het advies van de hoorcommissie besloten niet te hand haven op het 1e zonneveld van Helmond. Dit schept een ongewenst precedent voor groen-/ en natuurbehoud en mogelijk toekomstige zonnevelden in ons schaarse buitengebied.

Stichting Geledingszone Stiphout heeft een handhavingsverzoek ingediend op de verstrekte vergunning(en) ten bate van het 1e zonneveld van Helmond. Als belooft door de ontwikkelaar zou het veld niet te zien zijn. Slechts enkele omwonenden zouden zicht hebben vanaf de bovenverdieping van hun nieuwbouwwoning in Stiphout-Zuid. De werkelijkheid na bijna 3 jaar is anders, oordeelt u zelf:

Beeld conform vergunning
Gerealiseerd beeld op locatie

Een duidelijk verhaal toch? Zo stelt ook de hoorcommissie van de gemeente Helmond. Het advies van de hoorcommissie is helder aan het college: heroverweeg om alsnog te handhaven. Als het college van mening is dat er nu een betere haag staat krijgt het college het advies om dit nader te motiveren.

Dit dossier speelt al sinds 18 mei 2021. Inmiddels is het jaar voorbij en wordt de stichting genoodzaakt haar gelijk te halen bij de rechter. Het vertrouwen en de geloofwaardigheid in het gemeentebestuur en de verstrekte vergunning is daarmee tot een dieptepunt gedaald.

Wordt vervolgd.